Nu när jag var sjuk kunde jag till och med ta två. Tre underbara ting. När jag bestämde mig för att ge upp och gå hem från jobbet i torsdags eftermiddag fick jag en liten söt post it av en av våra rara sköterskor, Marie
kålgrytanmed kokt potatis. Rensa och skär eller strimla vitkålen för hand eller i matberedare. Dela revbenen om de inte reda är det i mindre ca dm stora bitar
Guacamole med dill. Marinad till grillad lax med vitlök. Grillade blåmusslor med vitlök och chili. Marinad till fläskkarré med rosépeppar, koriander och vitlök
Jordgubbar är alltid gott. här en variant på marinerade gubbar. Honung/lime/marinerade jordgubbar* 1 l färska jordgubbar 2 msk flytande honung 1 st lime, rivet skal ½ lime, (pressad saft) Gör så här
En annan klassiker var kålgrytan. Som barn hade jag stor och tacksam aptit, favoritmaten var kokt block-torsk med ärtor-majs&paprika-mix, potatis och smält smör
Fläsklägg kommer tillbaka mer och mer på både restauranger och matborden hemma, förr i tiden var det en klassiker med fläsklägg och rotmos men då jag inte gillar rotmos men älskar fläsklägg så har jag testat att äta fläsklägget på många olika vis
Servera med kokt potatis. Ett recept ur boken Hela Sveriges Husman. Jag tyckte väl att detta var gott, men min sambo var helt till sig och tyckte att det var helt otroligt gott, det godaste han ätit på länge
Blanda vatten, tomatpuré, honung och vinäger tillsammans med salt, svartpeppar samt rosmarinen. Grilla först grönsakerna och lägg dem på sidan medans du grillar kyckling klubborna som vänds ofta och penslas med marinaden tills den är slut
Servera med lite lingonsylt (osockrad eller lättsockrad). Även detta är i grunden ett lchf recept vars ursprung finns inne på Airams matblogg men vill man inte ha den a la lchf så är det ju bara att byta ut de fullfeta produkterna och du har fortfarande en jättegod gryta
Jaha nu blev det visst fisk igen. till två av familjens besvikelse. Vi som är lite större tyckte det var en god kombination av den sötsura laxen och salta pastan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.