Tack kära vänner (och övriga festdeltagare) för en god och väldigt trevlig kväll. Eftersom vi är tokiga i mat så uppskattar vi verkligen att våra vänner också är det, och när vi är bjudna till Anne och Ingemar så vet vi alltid med all säkerhet att det kommer att serveras det godaste av det goda
Mindre roligt för både mig och deltagarna var vissa recepttekniska problem som jag ska undersöka och provbaka här hemma för att ta reda på hur det kunde gå snett att koka en chokladkola… Det var dock en lättnad att deltagarna verkade nöjda med sin kursdag ändå och till och med skrev att det som var mindre tråkigt med kursen var att tiden gick så fort
Boken innehåller en mängd vackra och goda recept som verkligen är precis vad titeln antyder, anpassade för svenska kastruller, men smakar medelhav hela vägen
Denna soppa är så god, det är en ta vad man har hemma soppa. Igår åt vi soppa och pannkaka. Denna soppa är så god, det är en ta vad man har hemma soppa
Luncherna hemma hos mormor och morfar i Ekhagen var lite enklare i jämförelse med middagarna. Det kunde vara paltbröd med fläsk och vit sås, kåldolmar, kroppkakor (mormor var ju småländska), stekt salt sill med korintsås, fläsk med löksås, wallenbergare, oxsvanssoppa eller omelett med svampstuvning
I veckan åkte jag till en kompis och fick plocka med mig massor av goda äpplen hem. Fyllde en papperspåse vardera av illröda vinteräppeln och gul/röda höstäpplen
Då blev det en skapelse på det som fanns hemma, som nästan alltid finns hemma. Små potatiskakor med lite hackad lök, bräckt rökt skinka och stekta tomater
Vanliga köttbullar och hackad gul lök fick puttra i matlagningsgrädde smaksatt med röd currypasta. Löken och jordnötssmöret var ingredienser jag improviserade fram med gott slutresultat
Dessa bilder är från påskhelgen som bestod av mycket arbete, men en kväll hade vi goda vänner på middag och jag tror bestämt att de gillade det jag bjöd på
Receptet räcker till en lättare måltid för fyra personer, som en ordentligt mäktig måltid för två - eller varför inte skära rågbröd i än mindre bitar, toppa med salladen och löjromen, och servera som snittar till ett glas kallt, vitt vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.