En skärpning är på sin plats och därför ska jag försöka blogga lite mer om detta för att öka min egen motivation Det blir kanske svårt vissa veckor då jag både pluggar, jobbar och har familj men jag ska försöka och lovar iallafall att lägga ut veckans matsedel varje söndag
Receptet kommer från Lillemor Hvitfeldts Kloka kokboken (Natur och Kultur/LTs förlag). Så kokar du egen kycklingbuljong – steg för steg Lillemors mjuksmör Ingredienser 250 gram smör 1,5 dl rapsolja 0,5 tsk salt (2 msk vatten) Gör så här Skiva smöret och låt det ligga i rumsvärme tills det mjuknat
Macapulvret som utvinns ur macaroten kommer från Peru där den traditionellt använts i matlagningen. Maca kallas ofta för Peruansk eller Amazonas Ginseng på grund av de ginsengliknande egenskaperna
Får inte så stor effekt av koffeinet, utan tror att det för min del mer handlar om själv "proceduren" av kaffedrickandet - att få ta en paus, doften och den varma drycken som både lugnar och ger lite ny energi
Ljuvliga kakor mer kola ton för en god sak. Jag började redan förra året att baka dessa ljuvliga kakor med kola karaktär i form av Blå och Rosabandet, jag ställde mig frågan
jag vet inte vad era kostar men jag har i alla fall aldrig köpt en grillad förmer än en femtilapp). Att kycklingbröstet produceras och säljs i mindre volymer än vår hela grillkyckling påverkar också prisbilden
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Smaka av och krydda eventuellt med mer salt. Sätt på locket och låt stå i kylen några timmar innan servering, salladen håller sig i minst en vecka i kylen, förmodligen längre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.