Julbordets köttbullar brukar gå åt i ett nafs här hemma. Många köttbulls-älskare här och det är lika roligt varje år att få till den goda smaken, konsistensen och låta familjen smaka av under tiden man steker
Vanligtvis så brukar jag ha blandfärs till mina julköttbullar, men denna gången hade jag nötfärs. Jag älskar doften som sprids i köket när man steker julköttbullar
Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt blandningen svälla 10 minuter. Skala, hacka och stek löken i 2 matskedar smör i en stekpanna tills den blir gyllenbrun
Julköttbullar. Här kommer recept på mina goda julköttbullar. Jag föredrar att steka köttbullarna i en stekpanna ihop med smör och lite rapsolja för då får de lite mer smak än när man ugnssteker dem
Hemmagjorda köttbullar är så mycket godare än färdigköpta. Och så vet man vad de innehåller. I år blev de godare än förra årets och jag tror det beror på att jag blandade senap i färsen
Ingredienser till ca 50 köttbullar. 3,5 msk ströbröd. 1 dl grädde. 1 msk kalvfond. 500 gram köttfärs (välj själv om du vill ha nötfärs, blandfärs, kalvfärs
30 st ungefär. Ingredienser. 200g mjölkchoklad alt mörkchoklad. 200g vitchoklad. 2 dl polkagrisar. Gör så här. Krossa polkagrisarna i en mortel alt hastigt i en mixer
Hej. Det här är ett väldigt viktigt recept i min värld. Jag vet att det kanske låter lite löjligt, men för mig har möjligheten att göra egna, hemmagjorda julköttbullar verkligen varit en sjukt viktig del i att kunna leva ett fullvärdigt liv som vegetarian
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.