Mortla saffran med sockret. Böj rullarna något och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt gifflarna svalna på galler under duk, pensla sedan med smält smör och strö socker ovanpå 1g saffran
Riv mandelmassan grovt och blanda den med smöret till en mjuk massa. Mandelfyllning. Vispa upp ägget och pensla bullarna med ägget, strö över pärlsocker
Perfekt sötsak att bjuda på eller att njuta av framför en film med en stor kopp te. Att söta med dadlar är inte bara gott, utan ger också så mycket hälsofördelar jämfört med vanliga sötsaker
Inne hos Roy Fares blogg hittade jag det perfekta receptet, en paj helt i min smak, en mördegsbotten fylld med rabarber, mandelfyllning och havrecrumble Jkan liksom inte bli bättre
Denna med rosor tycker jag blev fantastiskt vacker. Passa på att fixa fyllningen medan degen jäser. Har alltid så svårt att bestämma mig för det ena eller andra, så det slutar ofta med flera olika saker
I år fick det bli en fyllning med smak av apelsin och istället för mandelmassa använde jag mandelmjöl, dottern kan nämligen inte äta mandelmassa (den innehåller bittermandel)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.