Här kommer en favoritirepris. Dessa pepparkaksgubbar gjorde jag för några år sen och de var riktigt goda, alldeles för goda för att hamna i glömska så därför lyfter jag fram receptet här igen
Skala och skär löken ibitar. Stek den mjuk i smör. Blanda kastanjepuré, mjölk och havregryn i en bunke. Mixa löken och russin med havregrynsblandningen
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att löken får färg. Blanda i lök, ägg, senap, köttfärs och kryddor och blanda väl till en jämn smet
Hacka de torkade frukterna imindrebitar. Rör ihopbikarbonat och mjölsorterna i en rostfri bunke. Slå i yoghurten, nötterna, pumpafrön, kryddblandningen och de torkade frukterna samt sirapen
Vad sägs om en liten bakelse till kaffet på maten på julafton. Härom året gjorde jag dessa superenkla och snabba pepparkaksmuffins/cupcakes med frosting på totalt tre ingredienser (fyra om man lägger till vattnet som mixen ska blandas med)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.