Det är bara jag som gillar såna här tunga och saftiga julkakor i familjen. Brukar göra en varje år och ge halva till mamma som också älskar dessa godingar
Fruktkakan bakas varje år till jul i vårt hem. ENGELSK FRUKTKAKA1 st150 g torkade fikon (ca 8 st)1 dl russin15 halverade röda coctailbär3 msk konjak200 g smör3 dl brun farin4 ägg0,5 tsk nejlikor1 krm malen muskotnöt1 msk kanel1 tsk ingefärarivet skal av en citron3,5 dl vetemjöl0,5 tsk bakpulverGör så här
Här kommer en favorit i repris. Dessa pepparkaksgubbar gjorde jag för några år sen och de var riktigt goda, alldeles för goda för att hamna i glömska så därför lyfter jag fram receptet här igen
Riktigt, riktigt maffig och god blev den här glutenfria fruktkakan som jag lyckades åstadkomma igår. Jag föreställer mig att fruktkakan går att göra på vanligt vetemjöl också och då utan fiberhusk, men det har jag inte prövat
Fruktkaka är för många något som hör julen till - lika självklar som saffransbröd och pepparkakor. Fröknarna gillar det faktum att fruktkakan blir godare när den får ligga till sig och mogna
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att löken får färg. Blanda ströbröd, vatten och grädde i en skål och låt det svälla i 5 minuter
Sitter ni kanske och funderar på nån julig efterrätt. Ja, då kanske detta kan vara något. Klementiner som lagts i en julkryddad lag och som serveras med lättvispad mandelgrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.