200 g mörk choklad 70 %200 g vit choklad + några droppar röd hushållsfärg1 ½ dl polkakgrisar, krossadeSmält den mörka chokladen och bred ut ett tunt lager på ett bakplåtspapper och låt stelna. Boutybollar (fast jag gjorde hjärtan), 40 st50 g smör½ dl ljus sirap½ dl florsocker2 dl vispgrädde200 g kokosflingorca 200 g valfri choklad (på bilden med mörk choklad, gjorde även några bollar med ljus choklad)Koka smör, sirap, florsocker och vispgrädde i ca 5 minuter, tills kolasmeten tjocknat lite. 3 dl vispgrädde3 3 dl strösocker1 1 dl sirap1 1 msk kakao3/4 dl turkisk peppar (jag tycker gott man kan ta 1 dl)22 tsk smör200200 g mörk choklad 70% (ta inte ljus eller blockchoklad. )Klä en form, ca 20 x 30 centimeter, med bakplåtspapper. Låt sedan koka kraftigt utan lock tills termometern visar ca 120°. 100 g smör3 dl strösocker2 dl vispgrädde1 dl sirap, jag tog mörk1 vaniljstång, snittad och urskrapadflingsaltKoka upp smör, socker, grädde, sirap och vaniljfrön + stång. Koka tills kolan uppnår ca 125° (jag pysslade med annat en liten liten stund. 200 g mörk choklad. 200 g vit choklad
2 msk pepparkakskrydda. 2. Vi fortsätter att förbereda inför julen med nyttigare alternativ. Julgodis måste inte innebära sockrig kola och glutenstinna lussekatter
Äppelskivorna doppas i en lag av 2 dl vatten, 1,5 dl socker och saften av en citron. Vänd skivorna efter 1,5 - 2 timmar så fastnar dom inte. 2 dl vatten
Du kan bjuda den både till fest och vardags. DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor. Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags
2. Inte hunnit göra något julgodis i år. (Eller, om du är som jag. gjort, men ätit upp …) Då tror jag att du kommer att ha nytta av ett recept på världens enklaste fudge
Koka på låg värme tills baktermometern visar 120 grader eller testa göra kultestet (ta ett glas med kallt vatten och släpp ner en sked med kolan, om kolan går att forma till en kula är kolan färdig)
Det är alltså bäst att tillaga den samma dag du köpt den (det där har förändrats nu. DAGENS RECEPT 15-03-22. 2 krm vit- eller svartpeppar. 2½ dl vatten eller mjölk. Till 2 - 3 portioner. Grädda 2 formar. Ca 20 minuter att förbereda. Tillsätt den strimlade purjolöken men också 1½ dl finhackade inlagda rödbetor, 2 - 3 msk kapris och 3 msk hackad persilja. Beräkna 2 msk ädelost och 4 msk vanlig riven ost till vår sats färs. Laga gärna 2 formar på en gång och frys den ena när den är absolut kall. 2 krm vit- eller svartpeppar. 2½ dl vatten eller mjölk
250 g smör. 21/2 msk vatten. 2 msk ljus sirap. 2. 250 g smör. 21/2 msk vatten. 2 msk ljus sirap. Mamma har bakat en sjukt god kolasort i år med flingsalt
Idag ska ni få ett enkelt tips på julgodis som går riktigt snabbt att göra. Som jag skrev igår så är ju spisen på lagning så därför passade jag idag på att göra detta enkla recept till bloggen
200 g vit choklad100 g riven Kokos 0,5 pressad lime. 20 g riven kokos. 2 dl vispgrädde. 2 dl sirap. 2 dl socker. Fudge400 g mörk choklad25 g smör1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt) (använd inte den sorten som heter original eller karamalliserad). 2. Bred snabbt ut smeten i en form, ca 12 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. 1 dl vispgrädde10 After Eight-plattor200 g mörk choklad av god kvalitet (ej blockchoklad)2 tsk smör. 2. 200 g vit choklad. 20 g riven kokos. 2 dl vispgrädde. 2 dl sirap. 2 dl socker
December 21, 2015 18. Vispgrädde (2 dl). Strösocker (2 dl). Ljus sirap (2 dl). Häll ut i en form med bakplåtspapper, 20 x 20 / jag använde en med måtten 25 x 15. 2 dl)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.