Färska fikonmed gorgonzola ochhonungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
BAKADE FIKONMED GETOST, HACKADE NÖTTER OCH HONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Aprikoserna kan t ex bytas mot fikon eller dadlar, och mandel och cashewnötter kan bytas mot valnötter och hasselnötter, eller något helt annat om du inte tål mandel och nötter överhuvudtaget
Börja med att hacka vita chokladen ochtranbären. Med hjälp av en gaffel trycker du ner bollarna. Lägg mjöl, socker och margarin i en skål och tillsätt vitchokladen ochtranbären
Får du inte tag på färska fikon kan du ersätta med päron istället. Vispa sedan äggulorna med elvispen tills att färgen är ljust gul och konsistensen är tjock och krämig
Men först ska ni få recept på årets julbröd. Tilda ringde från Borgmästargården igår och frågade vad det var för ett fantastiskt gott bröd vi hade skickat med leveransen
Värm upp försiktigt och låt sjuda på svag värme, vispa tills krämen tjocknar. Tillsätt tranbär. Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret, lite i taget
Skär bort skaften på fikonenoch dela dem. Kör till en slät massa och forma sedan toppar av smeten. Mixa fikonen, smör, mandelmassa, likör och ströbröd i en matberedare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.