När äpplena har börjat mjukna mossa dom med en potatisstöt eller stavmixer. I höstas så testade jag att koka mitt allra första äpplemos, det blev lite för sött
Gjorde bara en sats, inget konserveringsmedel eftersom det nog går åt rätt så snabbt här hemma. Ner med 1 dl vatten i en kastrull och på med äppleklyftorna
I förra veckan så gjorde jag lite äpplemos. Häll över vattnet och låt småkoka tills äpplen är riktigt mjuka ( 15 minuter ) Mosa eller mixa äpplena slätt, och låt koka upp på nytt tillsammans med sockret
x Fiberhavregrynsgröt med blåbär toppat med raw äpplemos, kesokvarg, hasselnötssmör och kokoschips. Varför köpa äpplemos när man kan göra sitt eget på mindre än 5 min med bara 1 ingrediens. Raw äpplemos (1 liten burk). D 5 min med
Rulltårta med äppelmos som fyllning är en klar favori. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Jag tycker att det är lättare att få bra resultat med varmluft
Jag har en tendens att fastna för en viss maträtt eller ett livsmedel, och äter det så mycket att jag nästan tröttnar (har inte tröttnat på muggkakor än dock
Det passar alldeles utmärkt medäpplemos till. Krydda steken med salt och peppar. Häll i lite grädde i stekpannan och vispa runt så steksmöret blandas med grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.