Lägg myntabladen i en kastrull med vatten. låt koka upp och sjud i några minuter. Mixa jordgubbarna tillsammansmed det avsvalnade socker- och myntavattnet
Sila saften genom en silduk och häll upp på väl rengjorda glas- eller plastflaskor med skruvkork. Nu börjar alla mina fläderträd och buskar att slå ut - doften är förförisk och här ska göras både saft och "champagne"
Igårfick det alltså blijordgubbssoppai stället, vilketinte heller var dumt. Det verkar som om de sjunger på sista versen, åtminstone här i våra trakter, för de senaste dagarna har det varitlitesi och så med fräschören på de jordgubbar vi köpt
Jag brukar varje år åka och plocka jordgubbar på “självplock” och frysa in en massa litermed bär så att man kan plocka fram under året och till dagens recept blev det en jordgubbspåse som fick åka fram
Toppade av medlite rosa champagnesmörkräm och ätbart glitter. Tillsätt sedan mjöl, kakao och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott
Den här gången blev det en tårta bestående av en mandelbotten, som först täcks med ett lager mandelbavaroise och ovanpå det ett lager hallon- & champagnepannacotta
neutral olja, tillstekning. 400 g linguine. ca 50 g pinjenötter. 500 g blandad svamp, t ex shitake, ostronskivling, skogschampinjon. 1 silverlök. 2 dl champagne. 2 dl vispgrädde. 75 g parmesanost, tillservering. 400 g linguine ca 50 g pinjenötter 500 g blandad svamp, t ex shitake, ostronskivling, skogschampinjon 1 silverlök 25 g smör 2 dl champagne 2 dl vispgrädde 1 kruka färsk dragon 1 ask krasse tryffelolja, några droppar 75 g parmesanost, tillservering neutral olja, tillstekning salt peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.