Ta ut och servera med färska jordgubbar. Ingredienserna går att finna i de flesta större livsmedelsbutiker, tillagningen är enkel och resultatet blir en svalkade god dessert med mycket smak av jordgubbar
Jordgubbsparfait. Mixa jordgubbarna till parfaiten fint i en matberedare eller med stavmixer. Lossa jordgubbsparfaiten ur formen och lägg den ovanpå bottnen och lägg den andra bottnen ovanpå
Det började med sång på sängen. Dottern ville baka en födelsedagstårta med jordgubbar till sin bror. Valet föll på en mandelbotten med frisk och fräsch citronkräm
Jag har fått frågor om vad vi åt på bröllopet, och kan (efter att ha tjuvtittat i programbladet) förtälja att vi till förrätt åt västerbottentarte med parmaskinka och grönsparris, till huvudrätt helstekt fläskfilé med whiskysås, potatis- och västerbottenterrin och rödlöksmarmelad, och till efterrätt smultron- och jordgubbsparfaitmed bär och chokladgarnityr
Lingonsorbet med knäckiga dinkelflarn. två glassrecept med ägg. Dinkelflarn. Ersatte havregrynen med dinkelflingor och vetemjöl, samt la till en matsked honung för en lite knäckigare variant, receptresultatet syns nedan
Tårtan består av två havrebottnar med en härlig jordgubbsparfait i mitten. Lossa jordgubbsparfaiten ur formen och lägg den ovanpå bottnen och lägg den andra bottnen ovanpå
Ringla över bärsåsen och garnera med mynta och silverkulor. Parfait. Mixa jordgubbarna och ½ dl socker. Vispa äggen och resten av sockret tills det blir vitt och luftigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.