Parfait och granité
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Vaniljparfait
  • Blir 2 avlånga sockerkaksformar.
  • 1 st vaniljstång
  • 80 g vatten
  • 200 g strösocker
  • 500 g vispgrädde
  • 1 st gelatinblad (kan uteslutas)
  • 160 g (ca 8 st) äggulor
  • Hallonparfait
  • Blir ca 1 ½ avlånga sockerkaksformar - fyll 2 formar till ca 75%
  • 300 g färska hallon
  • 30 g florsocker
  • 1 msk saft av citron
  • 500 g (5 dl) vispgrädde
  • 50 g (ca 2 st) äggvitor
  • 135 g florsocker
  • Jordgubbsparfait
  • 300 g färska rensade jordgubbar
  • 30 g florsocker
  • 3 msk saft av citron
  • 500 g (5 dl) vispgrädde
  • 50 g (ca 2 st) äggvita
  • 135 g florsocker
  • Chokladparfait
  • 400 g vispgrädde
  • 120 g äggvita
  • 1 msk citronsaft
  • 200 g strösocker
  • 430 g mörk choklad av god kvalitet
  • Jordgubbsgranité
  • 130 g strösocker
  • 260 g vatten
  • 30 g pressad citronsaft
  • 500 g mixade och passerade färska jordgubbar
  • Hallongranité
  • 120 g strösocker
  • 250 g vatten
  • 20 g pressad citronsaft
  • 500 g mixade och passerade färska hallon
  • Citrongranité
  • 320 g vatten
  • 80 g strösocker
  • 170 g pressad citronsaft
  • Katt-tungor
  • Den här kakan är väldigt lätt att tillverka och passar utmärkt som ett rån till t.ex. jordgubbar och glass.
  • 50 g äggvita (2 st äggvitor)
  • 50 g florsocker
  • en nypa salt
  • 50 g smält smör
  • 50 g vetemjöl

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.