1 vanilj
från twister eller vaniljstång eller 2 tsk vaniljsocker
1
vetemjöl
1
smör
1
mandelspån
1
strösocker
1 salt1.
Knaprigt smul: Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mjöl, smör, mandelspån, socker och salt med fingertopparna eller i matberedare. Fördela smulorna på plåt med bakplåtspapper.2. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills smulorna börjar få färg. Rör om någon gång under tiden. Passa så att de inte bränns. Låt dem kallna.3. Ansa och skiva jordgubbarna och blanda dem med 2 msk socker, citruslikör och balsamvinäger.4. Vispa grädden och blanda med kesella, vanilj och 1 msk socker. Fördela drygt hälften av jordgubbarna i glas.5. Sedan drygt hälften av yoghurtgrädden ovanpå och sedan resten av jordgubbarna och yoghurtgrädden. Toppa med de knapriga smulorna och servera genast.TipsSmulorna räcker till fler än 6 desserter, men det är perfekt att spara dem i en tättslutande burk och använda dem vid ett annat tillfälle.
Idag har vi jobbat på duktigti trädgården och som pricken över i avslutade vi dagen med grillning. Vädret har varitfantastisktfint och vi har varit och köpt hem ett helt gäng med blommor och kryddväxter
Blanda kvarg, yoghurt, jordgubbsbitar och florsocker. Dela kexen ibitar och droppa över juice. Pudra över lite kanel och garnera med de hela jordgubbarna
Lägg halva bärröran i botten av ett glas, halva jordnötsröran, halva bärröran, halva jordnötsröran och avsluta med några (rostade) frön eller nötter (kommer snart ett inlägg om hur man torrostar sina egna frön/nötter)
vispad kokosgrädde/ vanlig grädde/ kvarg/ glass. Jordgubbar är något som jag verkligen älskar. Ta ett glas/skål och varva jordgubbar, grädde (eller kvarg, glass) och nötcrisp
Ingredienser. Kock 'a la MariaMiiBergmanTips. Smaka av med basilikan. Perfekt att servera till många och även göra en stor skål med hela mixen så kan var och en servera sig själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.