Tillserveringvispgrädde, lättvispad. Pannacotta500 g grädde [5 dl] 2,5 gelatinblad 1 vaniljstång 180 g strösocker [2 dl] 2 dl vatten 3 g flingsalt. Kolasås250 g vispgrädde [2,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl] 70 g ljus sirap [0,5 dl] 30 g smör [2 msk]. Karamelliserade nötter135 g strösocker [1,5 dl] 50 g sötmandel, skalade 50 g hasselnötter, skalade 30 g smör
Skumma bort bubblorna på toppen och häll upp i sex skålar/glas etc. Lemon posset är en likaurbrittisksommardessert som summer pudding, men konstigt nog har jag intetagitmig för att prova den förrän nu
Lördagens dessertbord när vifirade Es födelsedag. Pannacottan valde jag att låta det första lagret stelna med glasen, som blev engångsglas av modell mindre för att slippa undan litedisk, ståendes snett i en muffinsplåt
Perfekt om du behöver dra ihop en dessertlite snabbt och enkelt. Nu kan du välja att antingen lägga smeten i de glas som du vill servera i eller i en bunke och sedan skeda upp och varva med bär och kex vidservering
Ta fram finaglas och varva mousse och sallad, toppa med havregrynen och lite mynta eller lime. Idag har vi hämtat vår nya bil och tog en tur till Särö värdshus för att äta lunch och testköra den
Ta fram tjusigaglas och varva cheesecakekrämen med söndersmulade kex. Tänkte slänga in ett recept på en cheesecake som går megasnabbt att göra precis så här itid för middagen
Dessertenigår kväll blev en trio av minidesserter. Den underbara vaniljglassen som innehåller kolasås och knäckigadaimkulor och den kladdiga kladdkakan med en topping av kolasås
Jag har en förkärlek tilldessert serverad iglas. MinTiramisu smakade väldigt mycket kaffe och som följd av för lång doppning blev kexen också väldigt mjuka så desserten blev något lite för lös för att vara perfekt