Jordgubbscupcakesmedjordgubbsfrosting, somrigare och godare kan det väl inte bli. Det hela resulterade i en sats medjordgubbscupcakes och när jag stod och funderade över forstingen kände jag att jag inte kunde nöja mig med bara jordgubbar i smeten, det krävdes lite mer jordgubbssmak på det hela
Blå maränger med citronsmak. Jag lyckades äntligen överaska henne med en babyshower utan att hon förstod vad som var på gång, det blev verkligen så mysigt
Så nu står man här, men en massa jordgubbscupcakes som måste ätas upp. Sedan är det bara att bre eller spritsa på muffinsen och dekorera med en jordgubbe
mixa färskosten och honungen, vispa ihop smöret och jordgubbspurén med elvisp. garnera med jordgubbar. 1Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten växelvis med yoghurten. 1Fyll upp i en spritspåse med stjärntyll, spritsa på muffinsen
FRÅN 6 månader. Den här smoothien är verkligen en av våra favoriter här hemma. Dricker man inte upp hela kan man passa på att frysa in i iskuber, perfekt att ha på fil eller yoghurt också för att få lite god smak 6 månader
Cupcakes75 g smör 3 dl vetemjöl [180 g] 2 tsk bakpulver 0,5 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker) 3 ägg 2 dl strösocker 1,5 dl mjölk 100 g vit choklad, grovt hackad 80 g blåbär, färska eller frysta [ca 1. glasyr50 g blåbär, färska eller frysta och tinade [ca 1 dl] 0,75 dl florsocker 300 g färskost (Philadelphia eller liknande cream cheese) 1 dl vispgrädde ev blåbär, vita chokladploppar och färska, ätliga blommor till dekor
Det fick bli blåbärscupcakesmed mycket smak av blåbär. Även om man har färska blåbär så är det bäst att frysa dom innan man bakar med dom så blir inte smeten rosa
Jag satt och kollade igenom foton tagna från förra sommaren och upptäckte då bilder på dessa cupcakes med jordgubbar och vit choklad, helt bortglömda bland allt jag bakat
Säsongen i Blå Huset börjar så sakteliga tuffa igång trots ett minst sagt bedrövligt ”sommarväder”. Häll i smeten i en sprits och fördela i cirka 20 st muffinsformar (du kan givetvis klicka i smeten med sked men det är lite meckigare)
Min yngsta dotter ville baka chokladbollar och hon frågade om vi kunde göra dem regnbågsfärgade men då jag visste att jag hade blåkokos i skafferiet, efter ett annat bakprojekt, så frågade jag henne om inte det gick bra istället och det gick den lilla damen med på
En repris på jordgubbsremmarna jag gjorde för ett tag sedan men denna gång med mynta och blåbär. Testa med en kniv/gaffel på ett par ställen så ser ni hur "djupt" lagret är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.