Jordärtkockssoppa med parmachips
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g jordärtskockor
  • 13 potatisar
  • 12 vitlöksklyftor
  • 11 msk smör
  • 11,5 dl vitt vin
  • 10,5 l vatten
  • 12 hönsbuljongtärningar
  • 13 dl vispgrädde
  • 1 Salt
  • 1 Svartpeppar
  • 110 timjankvistar (alt. välj färsk krydda efter säsong och smak)
  • 14 skivor parmaskinka
  • 1 Soppa500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1,5 dl vitt vin 0,5 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde Salt Svartpeppar
  • 1 Garnering10 timjankvistar (alt. välj färsk krydda efter säsong och smak)
  • 1 Parmachips4 skivor parmaskinkaSoppa
  • Fräs alla ingredienserna tillsammans med smör i en tjockbottnad kastrull. Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten, lägg i buljongtärningarna och rör om. Låt koka i 15 minuter tills allt är mjukt. Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Rör i grädden och värm upp. Smaka av med salt och peppar. Parmachips
  • Lägg skivor av parmaskinka på en bakplåtspappersklädd plåt och torka i ugnen, 150° i ca. 5 minuter. Låt chipsen svalna på papper. Garnering
  • Garnera soppan med parmachips, timjan och svartpeppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.