110
timjankvistar (alt. välj färsk krydda efter säsong och smak)
14 skivor
parmaskinka
1 Soppa500
g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1,5 dl vitt vin 0,5 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde Salt Svartpeppar
1 Garnering10
timjankvistar (alt. välj färsk krydda efter säsong och smak)
1 Parmachips4
skivor parmaskinkaSoppa
Fräs alla ingredienserna tillsammans med smör i en tjockbottnad kastrull. Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten, lägg i buljongtärningarna och rör om. Låt koka i 15 minuter tills allt är mjukt. Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Rör i grädden och värm upp. Smaka av med salt och peppar. Parmachips
Lägg skivor av parmaskinka på en bakplåtspappersklädd plåt och torka i ugnen, 150° i ca. 5 minuter. Låt chipsen svalna på papper. Garnering
Garnera soppan med parmachips, timjan och svartpeppar.
Nu är det bara att bjuda in några vänner på en öl eller ett glas vin med tilltugg. Lägg lufttorkad skinka (parma-, serrano- eller bayonneskinka) på en plåt med bakplåtspapper
På kolonilotten har vi en hel sidorabatt med jordärtskockor. 8 dl vatten (osäker på exakt volym – börja med mindre och späd allt eftersom)400 gram jordärtskockor200 gram potatis1 morot (för att pigga upp färgen)en handfull charlottenlök1 klyfta vitlök2/3 burk creme fraische1 grönsaksbuljongen skvätt vitvinsvinägeren nypa sockeren dust eller två gurkmeja (för att pigga upp färgen)salt och svartpeppar-Peccorinoost, en liten bit(går att använda parmesan också)Skala och hacka löken, fräs mjukt i en kastrull
Jordärtkockssoppamed lakrits. Jag och kollegan Lisbeth som då var med mig ställde oss i kö mer än en gång, vill jag minnas för att smaka och jag var fast besluten om att denna soppa ska jag laga när jag kommer hem
4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak Parmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan
Montera ihop varje förrätt på små tallrikar, börja med att lägga ut sparrisen, lägg sedan parmachipset som en bro över sparrisstjälkarna, och lägg det pocherade ägget på parman
Försvinnande goda tapas eller tillbehör till grillad fisk eller ugnsbakad torsk är dessa körsbärstomater som rostas med vitlök och serveras med basilikaolja och knapriga parmachips
Otroligt enkel att göra och tillsammans med de salta parmachipsen blev det en riktigt god kombo. Och jag vill såklart dela med mig av alla recepten men eftersom jag ( hör och häpna) inte fotade maten så har jag lånat bilderna av från Ica och Viktoria( Matplatsen)
Börja med att göra parmachipsen så här. Smaka av med soja, senap och worchestersås. Vill man ha det helt vegetariskt är det bara att hoppa över parmachipsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.