Det går naturligtvis att använda fiskblock, men det är ju alltid godare med färsk fisk. Jag tänkte först kalla detta en fiskgratäng, men jag antar att gratäng måste ha någon form av ost så jag fick helt enkelt döpa om den till fisk i ugn
Jag var mer än en aning skeptisk när jag kokade ihop min första omgång med falsk fisk, men till min (och min familjs) stora förvåning så blev det faktiskt riktigt gott
4 400 g fryst vit fiskfilé (t ex MSC-märkt torsk eller kolja) 1/2 gul paprika 1/2 röd paprika 1/2 liten gul lök 1 liten burk ananas i skivor (à 220 g) 1 dl potatismjöl 1/2 tsk salt olja till fritering Marinad 1 vitlöksklyfta 1 msk torr sherry 1 krm salt 1 krm peppar Sås 1 dl ananasjuice (från burkananasen) 1 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 tsk salt 1 msk socker 1 msk potatismjöl 2 msk risvinäger 1/2 msk konc kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Friteradfisk. Gräddstuvad spenat Ta fram den djupfrysta spenaten och låt tina • Krama ur eventuell vätska • Fräs den finhackade vitlöken – eller schalottenlök om du inte gillar vitlök – i smöret • Tillsätt spenaten och rör om • Slå på grädden och låt puttra i några minuter • Riv citronzesten över • Smaka av med salt och peppar och servera direkt
Fräs i en stor panna med olja. Lägg i kokosmjölk, päron, fiskfond och currypasta i pannan. Tärna zucchini, finriv ingefära, pressa vitlök och strimla fänkål
Lägg fisken i en form. Servera med en sallad. Skiva löken, fänkålen och morötterna tunt. Lägg på fisken. 800 g fisk (torsk, lax, kolja, spättafiléer)2 hela citroner1 salladslök1 fänkål1 dl kalamataoliver2 morötter1,5 dl olivoljasalt, vitpeppardill till garneringSätt ugnen på 200 grader. 800 g fisk. 1 fänkål
Panerad fiskmed kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.