Dela i 10 små delar (8 om du vill ha medelstora frallor). LCHF Vört frallor. 3 ägg2 dl vatten50 g smör2 dl mandelmjöl2 dl pofiber 4 msk fiberhusk2 tsk bakpulver1 tsk salt3 msk vörtmix krydda1 msk sukrinSätt ugnen på 175 grader
Mät upp det heta vattnet i en bunke eller kastrull och rör i mjölet med en trägaffel. Mjöla två avlånga jäskorgar med rågmjöl, rundriv degbitarna och lägg dem två och två i korgarna
Kan säga att det luktade unk medans det kokade men resultatet var absolut värt det. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur tills skållningen kallnat
Rör om med jämna mellanrum för att smeten inte skall brännas vid. Häll ner den vita chokladen i kastrullen och låt smälta med det varma innehållet, rör ihop smeten tills den är slät och utan klumpar
Så gott till lite nygriljerad julskinka eller med några skivor god cheddarost på. Mer vörtbröd kommer bakas här i huset, jag har redan testat ett annat recept som jag också är nöjd med och nu när jag köpte mera flytande vört idag så nu kan jag baka ännu mera vörtbröd
Mät upp det heta vattnet i en bunke och rör ner mjölet med en trägaffel. Mjöla två rottingkorgar med rågmjöl (jag använder vanliga bröd"fat") och lägg dem två och två i korgarna
Smula ner jästen i en degbunke eller assistent, rör ut den tillsammans med lite av degspadet, häll på resten av spadet samt surdegen, de hackade pomeransskalen, sirap, övriga kryddor och de avrunna russinen
Här kommer ytterliggare ett recept på ett vörtbröd som jag baka de i år, himla gott det med. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur tills skållningen kallnat
Detta bröd är väldigt smakrikt, bra medvörtsmak och av de andra kryddorna. Jag ringde dit först och frågade, först sa hon att hon var tvungen att prata med sin chef först men visste inte när han kom in
Jo, det är alltså den vätska som bildas vid exempelvis öltillverkning när säd (vanligtvis korn) först tillåts gro, som sedan torkas, därefter blandas med varmt vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.