4 portioner Jamaicansk gryta med curry. Relaterade 4 portioner Jamaicansk gryta med curry. En het och fräsig karibisk gryta med curry och räkor från Jamaica
Den här gången valde jag att helgrilla fläskfilé från rapsgris och för att sätta smak på köttet gjord jag en torr marinad en så kallad rubb som smaksattes med bland annat kaffe
Den här glöggvarianten behöver du förbereda dagen innan. Koka upp vattnet, lägg i hibiskusblommor, ingefära, kryddnejlikor och pomerans eller citrusskal
-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
Blanda ihop alla kryddorna till rubben. Den här cajunrubben kommer allra bäst till sin rätt om du grillar kycklingen utomhus, men det kan ju vara ett hinder lite beroende på säsong
För att få den perfekta filén, krydda (marinera eller ge den en rubb med kryddor) stek den på hög värme i lite smör och olja så att den får en fin yta runt om, stek den färdig i ugnen på 150 grader till en inertemperatur på 56 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.