4 portioner Jamaicansk gryta med curry. Relaterade 4 portioner Jamaicansk gryta med curry. En het och fräsig karibisk gryta med curry och räkor från Jamaica
Här är en ny rub som jag testade till grillad fläskfilé. Det här är en rub som kan bli hur het som helst, beroende på hur mycket Cayennepeppar man har i, men dessa mängder kändes helt ok
(2 pers)Ingredienser till Marinaden1 1/2 apelsin (pressad juice)1 msk riven färsk ingefärafärskriven (torkad) muskotnöt1 msk spiskummin1 msk kanel1 röd chili3 vitlöksklyftor1 gul lök1 dl rapsolja/olivolja1-2 msk agave-honung1 limesalt och peppar2 kycklingbröst (kycklinglår går också bra att använda om man föredrar det)Ingredienser till Kiwi-salsan1 mogen kiwinågra små cocktailtomater (jag använde bara gula eftersom jag hade dem hemma)1/2 schalottenlök, finhackadFärska myntablad, strimladesalt och pepparolivoljalite citron eller limesaftTillagningBörja med att förbereda kycklingen och marinaden ca 8 timmar innan tillagning
Jamaican jerk chicken, är vanligt förekommande i Karibien. jerk chicken. Givetvis ska kycklingen egentligen grillas, långsamt & länge, men nu blev det en variant i ugnen i stället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.