Det är första gången jag testar att äta jamaicanjerk också, och det bästa sättet att beskriva den här rätten på är nog som en sötstark curry-liknande smak på tofun som i det här receptet toppas av en fräsch salsa med lagom hetta
Jerk, som är en kryddblandning från Jamaica, är för jamaicanerna som curry är för indierna. En favorit hos oss på gastronom, Jamacian jerk chicken är helt laddad med härliga kryddor
Jamaicanjerk chicken, är vanligt förekommande i Karibien. jerk chicken. Givetvis ska kycklingen egentligen grillas, långsamt & länge, men nu blev det en variant i ugnen i stället
Jerk är en kryddblandning som framför allt används i karibisk matlagning. Som med alla kryddblandningar varierar innehållet lite beroende på var i karibien man befinner sig
Börja med att vispa ihop ingredienserna till woksåsen. Smaka av styrkan och ställ sedan åt sidan. Skär fläskfilén i centimetertjocka bitar och ställ åt sidan
Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Innehåller vanligtvis nötfärs men som i denna version ersätts med riven rökt tofu. Bor du i Malmö och gillar tofu så rekommenderar jag Öst Asien Livs på Möllevångstorget som på lördagar säljer en helt fantastisk friterad tofu som är något av det godaste i tofuväg jag ätit i Sverige
Något av det godaste jag ätit i tofuväg är denna hemmagjorda mustiga anrättning. Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.