Jag gillar november, en pausmånad helt enkelt och grytornas månad
Make Ahead Food
Make Ahead Food
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 1 kg märgpipa skuret i bitar
  • 3 gula lökar
  • 2 stora morötter
  • 1 ask färska champinjoner
  • 1 bit fint fläsk (kan bytas ut mot bacon)
  • ½ tub tomatpuré
  • 3-5 msk kalvfond ( smaka av!)
  • 2-3 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • Bryn köttet, salta det och ha i lök och morötter som skurits i lagom stora bitar.
  • Ha i tomatpuré,vin vatten, kalvfond och smaka av med salt och peppar.
  • Låt koka sakta minst 3-4 timmar Sista timmen lägger man ner fläsket som skurits i bitar och brynts lite innan.
  • Bryn även champinjonerna och ha ner hela i grytan sista timmen
  • Späd med vatten eller mer vin om den blir för tjock.
  • Smaka av tills den blir så där god att man bara vill fortsätta smaka av och smaka av!
  • Gott med potatis eller ris till.
  • 3 dl kokt ris
  • 500 g skalade räkor
  • 1 ask fryst mango eller 2 färska i bitar
  • 2 tomater ½ gurka
  • 1 grönt äpple
  • lite sallad av något slag, jag hade färsk babyspenat hemma
  • salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.