Fyllning. Fyllning. Deg. Smält smöret och blanda i mjölken. Rör i äggulan, mjöl och salt till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i 10 min, 200 grader
Dra några tag med kavlen så att den bli jämntjock. I fredags bakade vi ett danskt bröd vid namn Thebrikes, påminner om croissants till konsistensen men är mer ett matbröd än ett frukost
Här är en fylld med en massa gott från havet som gärna får sällskapas av ett gott vitt vin. Fast jag tycker också att det är lite av charmen med vintern att får ta på sig mysiga stickade plagg
Värm mjölken och smular ner jästen, blanda ner smör, salt, socker, kanel och äggen. Blanda mjölkblandning med mjölet i en köksmaskin eller från hand och knådar haftigt
Värm maten jämnt i mikron. Fyll decilitermåttet med hett vatten eller smörj det med en gnutta matolja innan du häller i kladdiga ingredienser som sirap och honung
Värm upp men låt ej koka. Servera glassen i några fina glas och klicka över lite ljummen bärkompott. Att jag inte har testat göra glass själv förut är en gåta
detta blev mycket smakligt och var rätt enkelt att slänga ihop, men trots att vi använde ett fett kött, avocado och rapsolja samt en fet yoghurt så kändes det ändå som att den där mättnaden man nu vant sig vid inte infann sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.