Här tillsammans med goda smaker som påminner smaklökarna om det Italienska köket. Blanda samman ägg, ströbröd, vatten, lök, vitlök och oregano med nötfärsen till en smidig smet
Servera med en sallad. 8-10 medelstora potatisar. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken. Stek köttfärs och lök i en stekpanna och tillsätt kryddor, tomatpuré, salt, soja och vatten
Smaksätt med oregano, salt och peppar. Skiva potatisen. Skala och klyfta rödlöken och skiva zucchinin. Fräs rödlöken, vitlöken och zucchinin utan att den får färg
Bryn färsen tillsammans med den hackade löken, krydda med grillkrydda. Köttfärsgratäng. Klä utsidan och undersidan, på en springform med avtagbarkant, med ugnsfolie
Igår blev det en variant med köttfärs. Hacka lök och stek den tillsammans med köttfärsen, krydda med salt, peppar, paprika och en skvätt krossade tomater
Rör i persilja och smaka av med ev mer salt och peppar. 2 pers. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja
Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Avsluta med potatis. Servera med sallad. 1175 g färskost med tomater. 5 dl vatten 2 tsk oregano salt och peppar 1 kg potatis 175 g färskost med tomater 2 dl matlagningsgrädde 1. 5 dl riven ost Servera med. 200°Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.