I morgon är det redan Valborgsmässoafton. Tänk vad fort det har gått. Nyss var det vinter och snåla vindar, nu är björkarna nästan utslagna och gräsmattan är full både av vitsippor och blommande maskroros
En riktigt god och smakrik höstsrätt som gör sig riktigt bra en blåsig kall söndag. Mört kalvkött som kombineras med kycklinglever och salvia ger en distinkt och fantastiskt härlig smak
Salta och peppra kalvköttet på ena sidan. Fräs fänkål, lök och vitlök. salta och peppra. Fördela fyllningen på kalvskivorna, toppa med örter och citronskal
Nu börjar vår semester och imorgon bär det av till Korsika. Det Korsianska köket ska vara något ut över det vanliga och det ska bli roligt att ta del av det
Pancetta och mozarellafyllda kalvrullader med mangold. Det här är ännu en hel italiensk middag. Jag valde att ha en lättare variant av canneloni med spenat följt av rullader av kalvinnanlår serverat med mangold
Min vinst med kalvrulladerna i Mästerkocken i onsdags, gav mig möjligheten att hälsa på en av Leif Mannerströms kompisar och en institution i Stockholm - Gondolen och Erik Lallerstedt
Hoppas att alla har haft en fin Valborgshelg. Jag trodde ju det var vår och bjöd på en vårlig nässelsoppa, men som genom ett trollslag förbyttes den härliga vårvärmen mot isiga vindar och snöglopp, och igår täcktes de utkånkade trädgårdsmöblerna av ett tjockt lager snö
Som avslutning på vår Italieninspirerande måltid bjöd vi på fyllda ugnsbakade fikon från den utomordentligt bra boken Bringing Italy Home av Ursula Ferrigno
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.