Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfripajmed salsiccia ochspenat som fyllning. Jag fortsätter göra mina glutenfriapajdegarmed bas av bönor eller kikärtor
Servera pajen som ensamrätt tillsammans med en fräsch sallad, eller som ett inslag på en buffé. Fördela broccoli, spenat, lax och räkor i pajskaletoch strö över krydda
Det här är en rejäl sats som räcker till många hungriga, och som jag delade med mig av till familjens sjuklingar som inte riktigt orkade med att laga mat
I det här pajskalet har jag använt den härliga glutenfriaoch Kravmärkta mjölmixen från Chrisbel´s, men du kan naturligtvis välja ditt eget favoritpajskal om du föredrar det
Italienskpajmed bl. färsk spenatochpestoPajdeg. Härliga färger och goda smaker samlade i ett pajskalDet här är mina favoritsmaker så självklart tyckte jag om den här pajen
Som tillbehör hade jag svart, glutenfri pasta med föredömligt kort ingredienslista. Här har jag gjort en italieninspirerad "köttfärssås" med hjälp av en smakrik salsiccia och pancetta som är en sorts italiensk bacon
Kikärtspajmed broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Mosa den hårda tofu i bitar och blanda med soja, lönnsirap, salt, chiliflakes och peppar
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Förutom att de är glutenfria så är de proteinrika, lätta att ha att göra med, och lossnar lätt. Låt pajen "sätta sig" några minuter och servera den sedan med en fräsch sallad
Just den här pajvarianten är svår att göra helt mjölkfri, men du kan naturligtvis ta någon alternativ yoghurt, crème fraiche eller grädde, och själv smaksätta med saffran och lite tomatpuré
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.