Smaka av med salt och peppar. Toppa sedan med röran och avsluta med att lägga över lite riven ost. Sätt ugnen på 200 grader Skär ner blomkålen i mindre bitar och koka de i lättsaltat vatten, koka i bara några minuter tills de börjar att mjukna
1Blanda i allt i en bunke med de övriga ingredienserna. 1Lägg sedan ut ett tredje lager med bröd och bred ut en blandning av crème fraîche och citronsaft på det översta lagret. 1Dekorera tårtan medmed ärtskott, rädisor, gurkrosor, ägg och räkor
Bryn korven lätt i en gryta tillsammans med den skivade purjolöken. Häll matlagningsgrädden i grytan med korven och smält ner buljongtärningen och tillsätt senap och resterande kryddor
Koka upp vatten i en kastrull, när vattnet kokar lägg i pölsen stäng av och dra bort kastrullen från plattan, (får pölsen ligga i när det kokar så spricker skinnet) låt pölsen ligga och gotta sig i det varma vattnet medans du monterar tunnbrödsrullen
Smaka av med baskryddan. Oststuvade Makaroner. När jag lagt upp min första portion på tallriken så blandade jag ihop korven med pastan, tillsatte lite grovmald svartpepper och satte i en sockerkaksform - lätt det kallna
Isterband i gratäng, potatisgratäng medisterband - fungerar det. Smaka av med salt och peppar. Slanta isterbanden och stek på svag värme i lite smör, under tiden skivas potatis och lök tunt
Servera isterbanden och stuvningen med fransk senap och inlagda rödbetor. Förr har jag alltid gjort dillstuvad potatis, men det var även gott med gräslök
Inlagd rödkål och rödlök med köttfärslimpa. Bara att slänga i tillsammans med rödlöken och lite persilja så har man ett bra tillbehör till många olika rätter
Vad gäller isterbanden så ska de ju dessutom här i detta länet serveras tillsammans med dillstuvad potatis, det är nog nästan matlag på det i denna regionen
I ett gammalt nummer av Mer Smak finns det ett helt gäng med recept från Falafelbaren i Stockholm, och när vi gjorde falafel förra veckan provade jag några av dem - bland annat den här snabbsyrade rödkålen som var alldeles perfekt som tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.