Fyllningen är krämig och mjuk, vilket får macaronera att hålla sig goda några dagar längre än tex macaroner med chokladganachefyllning (de blir lite hårda […]
Den här sillen gör du snabbt och enkelt och kan smaksätta med vad du vill. Jag brukar försöka att göra ett par stycken nya varianter varje jul/midsommar, kul med andra smaker än de som finns färdiga i butik
Jag har inte tidigare provat på att koka körsbär i sockerlag, men härom dagen blev jag sugen på något gott ochmed bigarråer hemma i kylen blev det äntligen dags att prova på att göra sockerlag och koka bigarråer
Koka upp Milda mat & visp med Milda margarin, apelsinsaft och florsocker. Garnera med florsocker. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt choklad, kanel och apelsin cest, rör till en jämn smet
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kanel och nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Värm grädden tillsammans med snabbkaffe, rom, salt och socker. Första gången smaksatte jag den med cognac och kaffe, men till min födelsedagsbuffé ville jag pröva att kombinera kaffe medmörk rom
I högen av utriva recept som jag samlat på mig hittade jag det här receptet med vanilj ochmörk rom. Jag hade tänkt att baka eget rostbröd att ha till, men eftersom jag är själv hemma med min vilda lilla dotter och jag inte orkar vänta till min man kommer hem ikväll, så kändes det enklare att slänga ihop scones
Blanda de olika senapssorterna med skalet från apelsin, honung och rom. Lägg upp i fin burk och låt gärna stå något dygn för att apelsinsmaken ska komma fram
Garnera med äpple och kanelstång. Tillsätt rom och häll upp i glas. 1rom, mörk. 1, skivat äppleÄppel- och romdrink Blanda äppeljuice, limejuice, socker och ingefära
Gjorde bland annat en väldigt god marmelad med choklad och rom i. Skumma av vid behov med en matsked. Nu dräller det av härliga björnbär i skogarna och igår gav vi oss iväg och plockade några liter
hittade på ett recept och utgick från chokladbollar. blanda ihop allt till en smet och rulla bollar. 50 gram hackad mörk choklad 70%. 50 gram hackad mörk choklad
Det blev väl inte det mest kolhydratsfattiga men visst är det trevligt med lite nytt bröd ibland, och en skiva av detta bröd med en rejäl smörklick på är en njutning
Här om dagen så såg jag ett program med Tina Nordström där hon använde sig av dom där rominlagdakörsbären som man kan hitta i affären, sedan dess har jag försökt hitta på något roligt och gott sätt att använda dessa på och idag kom jag på det
Rör ner mörk rom, vaniljsocker och salt. Och så i med en skvätt mörk rom. Alla har ett recept på kladdkaka, jag har till ochmed flera stycken här på bloggen
Jag tror också det blir toppen med en skiva skinka och en söt och stark senap. Lisa tycker inte om blåmögelostar, ändå var det första hon sa när vi smakade det här brödet att det lär vara helt perfekt med en bit stilton
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.