11 dl
ättika 12 % 2 dl socker 3 dl vatten 1 tsk salt 1 st röd chilifrukt i tunna strimlor 1 st citron det yttersta finrivna skalet 2 st fänkålsståndBlanda ättika, socker, vatten och salt. Koka upp. Rör i chili och citron.
1 Skär
fänkålen i strimlor. Undvik roten, den är för hård att äta.
1 Låt
fänkålen puttra i lagen i några minuter. Häll lag och fänkål i väl rengjorda burkar. Låt dra minst ett dygn. Förvara i kyl.
Jag tänkte att jag skulle ge ert ett kanonrecept på goda inlagda vitlöksklyftor. Jag har smaksatt min olja med röd och grön chili samt lite färska kryddor
Finstrimla fänkål, både rotdel och stjälkar. Sprid även lite av fänkålsdillen över fisken. Blanda vinäger med hälften så mycket socker och en valfri mängd peppar
Häll med hjälp av en pastaslev över innehållet till en glasburk. Kärna ur och strimla paprikorna, skiva rödlök och vitlöksklyftor tunt, kärna ur och skiva chilin tunt
Kycklinglårfiléer med smak av kanel, chiliochcitron. Jag serverade ugnsrostade grönsaker till och det kan även vara gott med en klick creme fraiche till om man vill
Ceviche kommer ursprungligen från Peru och kan modifieras allt efter smak, vanliga ingredienser är färsk koriander och mango ihop medchilinochcitron/lime
Men med lite flexibilitet så blev det underbart saftiga och heta tigerräkor med vitlök ochchili. Serverade med en solgul aioli, mycket citronoch ett gott bröd därtill
Lagade en ny förrätt till fredagsmyset igår, oj vad god den blev♥Halloumiosten tillsammans medchili, citron, rostade pinjenötter och balsamico blev en ljuvlig kombo
½ dl röd chilipeppar. Blanda övriga ingredienser och häll över osten. urkärnad och finhackad. Skär halloumi i ca 1 cm tjocka skivor, pensla med lite olivolja och grilla snabbt på båda sidor. 2 msk färskpressad citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.