Servera dhalmed ris och naanbröd. Smaka av med salt och limejuice. Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt sedan krossade tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten
Servera med basmatiris, turkisk yoghurt, nybakat naanbröd och chutney (recept här i bloggen). Häll i linser och tillsätt tomater, kokosmjölk, vatten och grönsaksfond
Min favorit är helt klart Tikka Massala med naan-bröd. Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt sedan krossade tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten
Servera den förslagsvis tillsammans med ris och/eller naan-bröd samt grönsaker. Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt sedan krossade tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten
Hetta upp en stor kastrull med olja. Tillsätt linser, grönsaksbuljong och kokosmjölk och låt koka upp. Fräs lök, vitlök och chili på medelhög värme några minuter tills löken mjuknat men inte fått färg
Servera med ris och toppa gärna med russin och citron- eller limesaft. När linserna mjuknat är det dags för kokosmjölk, ingefära, koriander och slutligen spenat
Hetta upp en stor kastrull med olja. Tillsätt linser, grönsaksbuljong och kokosmjölk och låt koka upp. Fräs lök, vitlök och chili på medelhög värme några minuter tills löken mjuknat men inte fått färg
Posts related to Kryddig indisk linsgryta - Dhalmed röda linserLinsgryta med röda linser och kokosmjölk - IndiskdhalKlassiskindisk linsgryta - DalIndisk linsgryta med gröna linser och spenat - Palak dal shorvaSpenat- och grönkålspaj Indian style - Ayurvediskt av Janesh VaidyaDela
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt mot slutet russin och kokos. 4 portioner1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, hackade2 morötter, tärnade2-3 potatisar, tärnade2 tsk riven färsk ingefära1 msk olja½ tsk cayennepeppar1 tsk gurkmeja1 tsk malen spiskummin1 tsk stött kardemumma1 tsk kanel1, 2 liter vatten3 hönsbuljongtärningar1 dl röda linser2 dl lättmjölk1 stor kycklingfilé, skuren i småbitarca 100 g färsk blomkål, i mindre bitar150 g bladspenat, fryst, tinad och urvattnad3/4 dl russin½ dl kokos, rostad i torr stekpannasalt, pepparFräs grönsakerna i lite olja någon minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.