Macarons eller makron som vi säger på svenska, är svåra att baka tycker jag. Mandelmjölet ska siktas, så väg det efter siktningen eftersom det kan bli lite stora mandelbitar kvar i silen ( kan sparas till annan bakning)
Till knoppen har jag använt mig av de två minsta utstickarna och börjar då med en större boll för att knoppen inte skall kännas för liten mot de stora blommorna
Jag är verkligen ingen morgonmänniska. S Helt ärligt så är citronskivorna i glaset enbart med på bild för att det ska vara lätt att förstå att det just är citronvatten, det ser lite finare ut än en grumlig vätska bara
Det jagska göra är rosenmarmelad som är supergod. Rosenmarmelad på färska blad. 5 l röda färska rosenblad. citron rivet skal av 1/2. 25 st certo flaska. 2 Blanda ner citronsaft, citronskal och socker. 5 l röda färska rosenblad. citron rivet skal av 1/2. 25 st certo flaska
De sa inget om detta på kursen men jag har hört förut att det inte ska vara ett plastkärl. Kursen hölls av en man som försörjer sig på att odla ekologiska grönsaker och mjölksyra dem
Jag har stått lite på sidan och observerat hur han har gjort. Ibland väljer jag att översätta artiklar från engelska till svenska då många tycker det är jobbigt och svårt att läsa engelsk text, samtidigt som jag gör det så lär jag mig själv också för då analyserar jag texten samtidigt så det är både för min egen del och för er som läser min blogg, vilket jag är otroligt tacksam för att ni gör
Hälsokokboken av Ulrika DavidssonUndrar du vilken fisk som du ska välja. Bäst är att grilla feta fiskar som lax, tonfisk, forell, röding, havskatt, marulk eller hälleflundra
Det var skönt att bli knådad för jag har mycket ont i ryggen men min älskade make knådar bättre. Nu är det ju litet riskabelt med recept man hittar på nätet (här exempelvis) och det saknades smör
I kväll skajag göra kanderade rosenblad filodeg. Smält smöret i micron obs stek den ej för du ska varva hela kalaset med den, nötter och hemmalagad sirap för en saftig baklava
Lämna en orörd degkant överst där degen ska fästa så att rullen håller ihop. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda
Doppa ena änden av Punsh rullen i mörk choklad och skaka av överföadet av choklad och ställ på sidan tills chokladen stelnat och doppa sen andra änden och upprepa detta med alla andra rullar
Som jag nämnde sist så går ju helt klart vägen till hjärtat genom magen, vad mig anbelangar. Dessutom finns det ju få saker som är så fantastiskt hjärt-vänliga* som semlor, så i går bakade jag semlebullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.