Strykan på hettan avgör du helt och hållet själv, vill du ha det lite åt det milda hållet så tar du i mindre mängd chili, gillar du (och övriga ätande) det hett så öser du på mer
Jag brukar frysa överbliven hummus i en plastlåda med lock. Det är trevligt att sitta runt bordet och skicka runt små skålar med frestande innehåll som förgyller maten
Hummus känner säkert de flesta till - en röra med kikärtor som bas. Kikärtor är en av mina favoriter och jag använder dem gärna i sallad, använder dem till pizzabotten, pajdeg eller mixar dem till biffar med lite annat gott innehåll (ägg, kryddor och annan smaksättning)
grillad lax med ljummen hummus (denna), stekt/rostad tomat och lite bladgrönt. Jag tycker att hummus passar bra att servera istället för mos eller puré tillsammans med andra grönsaker
Hummus. Man kan till exempel experimentera med alla mjölsorter man har hemma i skafferiet och göra ett tunnbröd som inte bara är gott, men också är nyttigt, glutenfritt, laktosfritt och veganskt
Det är som en vanlig hummus men fullproppad med ingefära och gurkmeja för att ge en extra god smak. För några veckor sedan gjorde jag en rotfruktssallad med min absoluta favorithummus
Förbered hummusoch ajvar. Blanda de rivna morötterna och halloumin tillsammans med ägg och ströbröd. Eller styckfrys biffarna innan stekning för att kunna ta fram och steka på vid ett annat tillfälle
Mixa alla ingredienserna till en slät massa med en stavmixer. Hummus är en frukostfavorit hos oss, den är både laktosfri & proteinrik och riktigt god dessutom
Skär i knappa centimetertjocka skivor på längden och smörj in med olivolja, salt och peppar. Det här uttrycket att smaker gifter sig väl med varandra kanske är föråldrat, men ett kärleksfullt möte maträtterna emellan var det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.