Sen efteråt medans jag åt denna så märkte jag att jag blandat två olika recept ur minnet. Blanda ordentligt, salta och peppra lite efter tycke och smak
En typisk Italiensk pastarätt som är väldigt enkel men ändå ger en festkänsla, pastan ligger i en krämig sås medlite chili, champinjoner och sockerärtor
Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Ingredienser är nu angivna med vikt, för att få ett ännu bättre och mer precist resultat. Nu är det med andra ord ännu enklare att lyckas med de här goda tekakorna
Idag lyxade jag till det liteoch testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomater och fetaost och den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Medlite smak av kola och choklad. I väntan på att jag ska våga borra i Stig Lindberg tallrikarna så har jag bakat lite så jag har något att fylla mitt kakfat med
Hetta upp en rymlig gryta med smör och lägg i potatis, purjolök och de torkade kryddorna. Speciellt en frusen, regnig och blåsig dag efter jobbet, visst vill man egentligen sätta sig till bords till den där perfekta och långkokta köttsoppan med klimp men allt hinns verkligen inte med vissa dagar
Mixa avokadon i en matberedare eller med mixerstav. Tänk på att avokadon måste vara mogen, är den för hård kommer du inte kunna få den slät och klumpfri
Jag tyckte dock det behövdes lite mer, så efterkryddade medlite örtsalt första dagen, och när jag värmde maten dagen därpå efterkryddade jag med vitlökssalt
Blanda Philadelphia, grädde,riven pepparrot, hackad rödlök, kräftstjärtar, röd rom, lite pressad citronsaft och halva mängden räkor, krydda med dill, salt och ev
Lägg över i en gryta ochhetta upp medlite mer smör/rapsolja eller bara olja. Ett ur högen är en gulasch packad med smaker som du med fördel serverar med gräddfil och ett gott bröd (gärna rostat eller grillat med både smör och ost som får smälta lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.