Kombinationen medhummus är spännande. Gör hummusen enligt recept tidigare i bloggen. Skala rödbetorna och grovriv dem (gärna med en matberedare som ger långa och smala bitar)
Mixa alla ingredienser med en stavmixer till en röra. Hummus blir nästa recept på denna meze special. Supergott, lätt att göa och kan användas till så mycket
Koka rödbetorna och skala, dela dem i kvartar eller halvor om de är stora, fördela i tallrikar. Rödbetormed fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan. 600g färska rödbetor
Borsta med en mjuk borste så att betorna inte skadas. Idag tar jag hand om lite rödbetor. Mät upp kokspad och blanda med de övriga ingredienserna till lagen
Garnera med rocculablad. Jag har inte varit så förtjust i rödbetor förut. Chèvre innehåller bara en låg mängd laktos, och brukar tolererades av personer med laktosintolerans, men fråga personen själv för säkerhets skull
Knepet för att lyxas medhummus är att mixa den länge. Börja med att lägga alla ingredienser (förutom kikärtorna) i en skål och vispa med en gaffel eller en liten handvisp, tills tahinin blir en fast och vit massa
Lägg till sist på de varma rödbetorna och fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico. Dra av skalet med händerna, skär i klyftor och lägg i en ugnsform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.