Åter igen lite uppehåll på bloggen för favoritsysselsättningen. skidor. Love it, love it, love it. Denna gång St Anton med omgivningar och första gången i mitt liv en hel skidvecka med sol
Min bror gick just. Han är en utmärkt person på alla sätt och vis men just idag är han bäst för att han kom hit och fixade min diskmaskin, vilken var väldigt nära att döden dö
God morgon. Här kommer lite mer inspiration från det kurdiska köket, här en god Kizartma. Aubergine är en grönsak som jag gillar himla mycket, men som många verkar ha svårt med
Jag fortsätter min bana där jag experimenterar och utforskar det asiatiska köket. Den här gången var det en thailändsk rätt som stod på schemat, nämligen pad thai
Så var det åter dags att fira helg, kanske fira semester också för vissa av er. Här blir det middag på olika platser ikväll för oss, Håkan käkar på hemadressen medan Anki äter ute på restaurang med jobbkompisarna och chefen
Biryani är en risrätt full med härliga indiska smaker som kan göras på många olika sätt. Rätten kommer ursprungligen från Persien (nuvarande Iran) och den kom till Sydasien tillsammans med persiska hantverkare och andra resenärer för många herrans år sedan
För några veckor sedan gjorde vi dumplings för första gången. Jag hade svårt att hitta wontonplattor, vilket ledde till att jag fick använda filodeg istället
Finhacka citrongräs, chili, salladslök och koriander. Kör hacket i en matberedare tillsammans med fläsk och nötfärs, fisksås, soja och en nypa svartpeppar
Vietnamesiska citrongrässpett och glasnudelsalladInspirationen till den här anrättningen fick jag av Julia som hade en variant av receptet med sig hem från en matlagningskurs i Vietnam
Svart ris är hett och vissa menar till och med att det är det nya råriset. I Kina har sädesslaget i flera århundraden gått under namnet ”det förbjudna riset” eftersom endast adeln hade tillgång till det
Jag kan med stor glädje berätta att Vera numera gillar aprikoskolorna. Både igår och idag har hon frågat efter dem och glatt smaskat i sig flera stycken
Hennes blir lite krispiga, men aldrig hårda, och har en väldigt fin och spännande smak. . Det finns en mängd varianter på kebab, strimlad, som små tunna biffar och kungen av kebab – Shish Kebab