Idag blev det inte alls den mat som jag trodde när jag började laga den, för självklart glömde jag att kolla utgångsdatumet på hummerfonden, vilket visade sig vara några månader sedan
Hummerfisk ca 4 port Du behöver. Det är med trötta ögon jag skriver detta inlägg i kväll. Jag är dödstrött både kroppsligt och mentalt, på grund av en innehållsrik dag med både roliga och mindre roliga inslag
Ingredienser för 4 perstorskryggpilgrimsmusslor, vi tog 2 varfärskpotatissparriskantarellersmörsalt och pepparIngredienser till hummersåsen2 msk vetemjöl2 msk smör2 dl matlagningsgrädde ca 1½ dl vatten2-3 msk hummerfond (tyvärr var min egengjorda slut men snart är det ju hummerfiske igen
Något som skulle vara häftigt att testa på är hummerfiske. det var ju premiär för hummerfiske i måndags och igår så såldes den första hummern på Göteborgs FiskeAuktion för 1110 kr/kilot
Dagens middag är ett recept från Arla som jag gör om lite grann för att få en nyttigare version. Istället för crème fraiche och mjölk tar jag 2,5 dl sojagrädde som jag vispar ihop med 1,5 msk hummerfond i en panna
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken i en gratängform, strö på citronpeppar. Vispa ihop crème fraîche, mjölk och hummerfond i en kastrull, låt såsen koka upp och blanda i vetemjöl som är utrört i lite vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.