Lägg rotfrukterna på en plåt. Servera köttet med rotfrukterna och såsen. Höj ugnstemperaturen till 225ºC och rosta rotfrukterna i mitten av ugnen ca 20 min
Honungsglaseraderotfrukter. Skiva filén och lägg skivorna på en bädd av rotfrukterna. Putsa fläskfilén. Stöt rosépeppar och svartpeppar i mortel och gnid in det och salt runt filén
Lägg rotfrukterna på en plåt. Servera köttet med rotfrukterna och såsen. Höj ugnstemperaturen till 225ºC och rosta rotfrukterna i mitten av ugnen ca 20 min
En förvånansvärt snabb och välsmakande lunch baserat på rotfrukter, som ju egentligen är de enda grönsakerna som just nu är i säsong, och några skivor fin tjock bacon (leta efter den lite grövre sorten)
Lägg ner rotfrukterna i det kokande vattnet och stäng av plattan, låt stå i fem minuter. Lägg rotfrukterna och löken i en form, häll över olivoljan och vänd runt
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
27 Jun. 09. 34. Honungsglaserade revben. 0kommentarer. Godmorgon från fagra Skåne. Ja, vi är ju som ni vet nere i Kävlinge hemma hos min svåger och hans familj och hälsar på i några dagar, och jag och Jenny har precis avnjutit frukost tillsammans med fyra små trollungar till kusiner
Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Skala rotfrukterna och skär dem sedan i små bitar eller strimlor. Tillsätt rotfrukterna enligt den principen, att de grönsaker som tar längst tid att mjukna, tillsätts först
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.