This post became on Instagram one of my most liked posts. Crazy to think of, yet, I didn’t want to post it on the blog since I didn’t take proper pictures
Börja med Kimchin. Skölj och strimla salladslök- och kål. Vispa chilisås, salt, vinäger och socker. Blanda allt i en bunke, se till att kål täcks av dressingen
Hemmagjord müsliblandning serverad med turkisk yoghurt – smarrig frukost/kvällsmål/mellis. Ja återigen har det varit inslag på nyheterna om de üüübersockrade frukostblandningarna i affärhyllarna
Igår var det lördag och jag var sugen på bibimbap. Bibimbap är ris, olika smårätter (banchans), en speciell sås med gochujang (fermenterad chilipasta) som bas, grillat/stekt nötkött och stekt ägg
Som den sushifantast jag är tycker jag att poké bowl är den bästa uppfinningen på länge, nästan lika gott som vanlig sushi men hundra gånger snabbare och enklare att göra
Sedan en tid tillbaka har jag nosat runt på koreansk mat och en återkommande rätt är bibimbap. Bibimbap - Koreanskt ris med marinerat kött och blandade grönsaker
En nutella med lite vuxenkaraktär då nötterna var ordenligt rostade. Receptet blir för en liten burk och jag lovar att den burken kommer att ta slut rätt så fort
Här har vi den koreanska nationalrätten Bibimbap med kyckling, sushiris samt en rad tillbehör. Det finns många varianter på Bibimbap och man kan säga att det är den koreanska motsvarigheten till vår svenska pyttipanna, eller för den delen Spaniens Paella – en resträtt, helt enkelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.