"Hemmagjorda bars med nötter och bär", klingar inte riktigt lika bra av någon anledning. Igår innan sparringen gjorde jag egna bars att ha som mellis eller snacks när man börjar bli lite sötsugen
Så jäkla svårt är det inte att göra sina egna proteinboostade raw bars. Insidan i dessa supersmarriga (kanske ioförsej borde tillägga att man bör vara van vid råa smaker, eller åtmistone inte feg för att testa nytt), chokladiga, proteiniga bars
Jag pratar om "bars", vilka jag har skrivit en del om tidigare. Bars är ju ett mycket enkelt, gott och hälsosamt mellanmål som enkelt tas med i väskan utan att ta plats
Energy bars är smidiga och goda mellanmål som ger extra och nyttig energi snabbt, speciellt om man är i farten och inte hinner sätta sig ner och äta, är de mycket bra att ha några stycken i väskan
Sätt ugnen på 125°C. Grovhacka cashewnötterna och rosta dom sedan tillsammans med pumpakärnorna i en torr och het stekpanna ett par minuter tills de får lite färg
Det syns på de kvällsmurriga bilderna att det börjar bli vinter. Och - vet ni. Jag har, efter mycket frustration, kommit fram till att det är helt i sin ordning
Forma smeten med hjälp av någon form eller för hand till lagom stora bars och grädda dem i mitten av ugnen i ca 20 min. Just våra bars är ca 1 cm tjocka 5 cm långa och 4 cm breda
Raw bars. Här är ett recept på bars som jag och Ebbot gjorde medan Fred sov middag. Gör fyra högar, knåda ihop smeten lite med händerna och forma till fyra bars
Smält mörk choklad och fördela över barsen. Steg. 1. Klart. Mixa banan och russin. 2. Tillsätt övriga ingredienser förutom chokladen och mixa samman, det behöver inte bli helt slätt utan är bara gott om det är lite bitar kvar
"Högrev till extra pris, då är det bara att passa på att köpa med sig hem, mala ner och slänga i frysen", precis så gick Håkans tankebanor här om dagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.