Ni vet ju hur det blir, julbordet varar i flera dagar, och däremellan har jag inte ätit någon intressant blogg-bar mat, så jag fick helt enkelt ta en halvt ofrivillig paus
Det är astman som spökar igen och hon hostar rejält mycket, så vi har mest legat och myst i soffan. Men nu börjar hon piggna till lite och vill hitta på saker - ett bra tecken
Lägg laxen i en ugnssäker form och salta. Blanda grädde, vatten, matlagningsvin, buljong och vitlök. Häll såsen över fisken och strö över fetaost och rosépeppar
Genom att blanda vanligt mandelmjöl med lite halvmixade oskalade mandlar blir botten lite "tuggigare" och knaprigare och matchar den söta och lena pannacottan/fromagen bättre
Här är en gratinerad variant med chèvreost och hjortronsylt vilket är en farligt god kombo. Krustader (varma eller kalla) med fyllning är ett lättgjort tilltugg
Men datorn funkar som tur är, så det blev inte så lång och tråkig väntan. Frityrsmeten på öl, ägg och mjöl, var tvungen att ha en alldeles lagom konsistens
Så efter att ha varit hemma i en vecka tog jag alla tre barnen med mig och gick på bio. För några veckor sedan så hittade jag ett gammalt nummer av Allt om mat och då var detta recept med
Och det var tur eftersom brorsan inte är så förtjust i hjortron. Kakan görs i förväg, dagen innan och sorbeterna är bra att ha färdiga tidigt samma dag så att de får stå till sig i frysen
Och nej, jag tänker inte gå in på vad jag tycker, tror eller tänker om LCHF. Jag nöjer mig helt sonika med att konstatera att rulader är långkok, att detta är riktigt gott och att var och en gör sina egna val
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.