RECEPT - HIMMELSKA RÅNKORGAR med VANILJGLASS, GRÄDDE & RÅRÖRDA BLÅBÄR. I år är det dock brist på hjortron och eftersom min morfar är långt bort med sin hjortronfyllda frys (ja egenplockade) så fick vi helt sonika "nöja oss" med rårörda blåbär
Förvara i burk med tätslutande lock. Blanda 1dl av vardera solrosfrön, pumpakärnor, mandelspån, hasselnötter, kokosflingor med 3dl fiberhavregryn, 2dl bovetekross och 0,5dl linfrö i en ugnsfast form. Blanda allt med 2msk rapsolja(jag tog solrosolja), 5msk vatten och 2msk flytande honung. In med formen i mitten av ugnen på 200 grader i 30 min, gå med jämna mellanrum och rör om så att inte müslin blir bränd. Blanda sedan i 0,5dl torkade blåbär och lika mycket torkade tranbär
Toppa medhasselnötter. göra med bara en skopa proteinpulver när sötsuget slår på. aning hög i kolhydrater och fett men blåbären är ju så nyttigt goda och
Häll smeten i en långform klädd med bakplåtspapper. Lägg blåbär på smeten. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen
1 Mogen banan5-6 Färska/Frysta Blåbär eller 2 msk Proviva blåbär1/2 Kiwi, skalad och skär i klyftor. 2 msk mjölk (ifall du använder proviva så kan du utesluta mjölken)1 Vaniljstång eller 1krm äkta vaniljpulver ( Kan uteslutas ifall du använder vaniljyoghurt med äkta vanilj i). 1 Vaniljstång eller 1krm äkta vaniljpulver ( Kan uteslutas ifall du använder vaniljyoghurt med äkta vanilj i)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.