Det här är en riktigt härlig chokladkaka med spännande smak av körsbär och madeira. Vill man kan man ha en liten klick grädde till och varför inte ett glas madeira att avnjuta kakan tillsammans med
Under tiden hälls rött vin och Madeira i stekpannan. 1 dl Madeira. 1 dl Madeira. Lammfilé är nog den köttdel som nästan alltid ger ett bra resultat vid rätt tillagning
Bryn tärnad chorizo krispig med olivolja Lägg den på ett papper men låt fettet efter korvarna vara kvar i pannan Stek finhackad vitlök och schalottenlök försiktigt i chorizofettet Häll på vin Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med örter, smör, salt och peppar Garnera med den stekta chorizon 2 kg blå musslor
½ dl madeira. Fräs löken i smör och häll i madeira, kalvfond och grädde. ½ dl madeira. Jag köpte hem en hel oxfilé till nyårsafton och skar bort kantbitarna som jag lagade en krämig pasta med oxfilé av
Vi har alltid trott att den hör till peppar men icke så nicke, den växer på ett alldeles eget träd - rosépepparträdet - och har man tur kan man hitta den om man besöker Spanien eller Madeira
Smaksätt med madeira, fond, salt, aromat och svartpeppar. 1 dl madeira. Oxrullader är klassisk husmanskost, även om jag denna gången inte fyllde dem med en lika klassisk fyllning
Portvin, Madeira eller vitt vin passar också mycket bra till murklor. Murkeltider Nu finns det gott om murklor i skogen, om man har tur att ramla över ett bra ställe
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.