Lägg upp sköljda salladsblad på ett stort fat och lägg en eller flera köttbullar på varje blad. Blanda nötfärs, fläskfärs, äggula, finhackad salladslök, pressad vitlök, koriander, sesamfrö, sambal oelek och salt
AsiatiskakycklingköttbullarBlanda färsen med fint skuren vårlök, pressade vitlöksklyftor, ingefära, salt och fint strimlat citrongräs (banka stjälken med baksidan av en kniv innan du skivar så tunt som möjligt)
500 g hemlagade köttbullar eller 2/3 köttbullspaket. Fräs upp köttbullshalvor och lök. Sen är det bara att blanda ihop resten, låt koka ihop en stund bara
Vanliga köttbullar och hackad gul lök fick puttra i matlagningsgrädde smaksatt med röd currypasta. Inte varje dag vi äter köttbullar och sås med asiatisk touch till ris
Vegoköttbullar. Vegoköttbullarna. Det här mina vänner. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
Fräs dem i den heta oljan några sekunder. De här räkorna var inte bara fantastiskt goda. De går även att förbereda dagen innan och det ger alltid ett plus hos mig
Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
Köttbullar är en av dessa, en återkommande favorit vid midsommar, jul och påsk. Här i Sverige har vi ju vissa standardrätter som alltid finns med vid alla högtider
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.