1 Grönsaksbädd1
röd paprika 250 g broccoli 250 g bönor eller ärtskidor 12 rädisor 4 champinjoner 1 gul lök
1 Mangosås2
dl lätt crème fraiche 100 g mango chutney 1 krm cayennepepparGör en marinad till karrén av rapsolja, peppar, paprikapulver, grillkrydda. Skär upp karrén i strimlor och låt marinera en stund. Skär grönsakerna i strimlor och woka dem snabbt. Efter att köttet marinerats ska det stekas på hög värme tills det är genomfärdigt. Blanda ihop crème fraiche och mangochutney och smaka av med cayennepeppar. Servera köttet på en bädd av grönsaker och servera tillsammans med mangosåsen.
Förra helgen besökte jag Mitt köks matmässa alltid lika trevligt på deras mässor, vikten att få prova saker som inte hunnit komma i handeln än är alltid trevlig, men även saker man ha sett förbi och fått en ny aha upplevelse för
Blanda samman allt och låt sjuda under lock på svag värme i ca 5-10 minuter. 1. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och fräs dem några minuter i en stor gryta
Skär fläskkarrénpå längden i centimetertjocka strimlor. Sätt ugnen på 200°C. Trä upp det marinerade köttet på längden på spett, lägg på en smord ugnsplåt, pensla med marinaden och stek spetten i ugn på 200°C i ca 15 minuter. 600 g Scan Piggham fläskkarré
Förbered resterande ingredienser till salladen, lägg dem var för sig på ett fat. Lägg upp på ett fat med salladsblad, toppa med kött, resterande dressing och om du vill, extra nötter och koriander
Dom tackade vi ju så klart ja till, vi kände igen dom sedan vi varit på semesterresor i Bulgarien och ätit Sizzeling Plate några gånger, eller fräsande tallrik som det kan heta om man översätter det
Jag blir som de flesta andra sugen på lättare mat och gärna flera små kalla rätter. Lägg ut skivor av serranoskinka (eller annan lufttorkad) på en plåt
Ta ut formen och lägg på laxen, salta och peppra. Sätt in i ugnen på 225 º ca 20 minuter. Klicka några smörklickar på laxen och ställ in i ugnen yttertligare ca 15 minuter
En hel fläskkarrébit masseras men "torra" kryddor, får marinera en stund, bryns i panna i lite olja runt om och steks sen i ugnen till 80° innertemperatur. Kryddblandning med lite texmexstuk till 1 kg karré i bit. 2 tsk råsocker 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 1 tsk korianderfrö, nymortlad 2 tsk spiskummin 1 tsk starkt paprikapulver Läs även andra bloggares åsikter om fläskkarré , texmex , marinad 2 tsk råsocker
Tina spenaten, salta och peppra den och häll på lite matfett och rör om. Lägg spenat i botten på en ugnsfast form och lägg på purjo, ägghack och de hackade tomaterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.