Börja med att skala potatisen, löken och morötterna. Skär sedan vitkålen och koka för sig själv med lite salt , tills den blivit mjuk (för att få bort gaserna som är i) börja under tiden att steka köttfärsen i en kastrull på ca 5 liter, krydda med salt och peppar. nu borde vitkålen vara mjuk så då är det dags att ha i den och sedan låta sjuda under lock tills rotfrukterna är mjuka (ca 10-15 minuter). servera gärna med ett gott bröd 300 gram köttfärs. 300 gram vitkål
Krydda med hälften av kryddorna. Kan serveras ihop med en klick Crème fraiche. Skala och hacka morötterna och potatisarna, lägg dessa i en kastrull och häll på vatten och fond
Krydda med kryddorna och koka tills potatis och morötter är mjuka ca 20 min. Fräs färsen. Tillsätt hackad lök, hackade paprikor och morötter och potatis i bitar
Krydda med örter chili och häll på buljongen. Värm stekpanna varm på medelvärme och lägg i tortillan. Mysigt det med då kan man mysa inne med tända ljus och en varm soppa200 gram köttfärs2 msk smör2 msk olja1 tomat2 dl tärnad aubergine1 gul lök1 vitlöksklyfta1 röd paprika´1 dl ajvar relish 0. Smaksätt med balsamvinäger och ajvar och koka upp och låt puttra i 30 minuter tills soppan blir simmig. Servera med en klick turkisk youghurt ochVarm osttortillatortillabrödriven ostörtkryddaLägg en tortilla och strö 1 dl riven valfri ost över krydda och lägg ytterligare tortilla över
Vi myser i soffan och värmer oss med en värmande och hetköttfärssoppa. I går föll den första snön här över vårt tak och det har snöat och snöat medans vi har skottat och skottat men det har sin tjusning det med och dessutom ger det lite extra träning
Hetta upp några matskedar olja och stek dem tills de mjuknar. Krydda med salt och peppar. Häll krossad tomat, smula i buljongen och tillsätt hett vatten
Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.