Torka av och lägg i en ugnsfast form med lite olivolja och vatten i. Ångad torskmedblomkålsmos, 2p. Tina två bitar torskrygg (jag körde på torskfilé), strö ca 1 tsk salt över och låt fisken rimma i ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och 1/2 dl riven parmesanost
Hasselnötternas knaprighet tillsammans med den härliga syran och kryddiga aromen från citrontimjan passar perfekt ihop med den salta och lagom gelémjuka fisken som smälter i munnen
Dela torsken i portionsbitar. Koka blomkålen mjuk med en buljongtärning. Blomkålsmos. Mosa den och tillsätt riven ost med smak – parmesan är gott, Västerbotten ljuvligt
Måndag, ny vecka och nya möjligheter. Följer man inte vv kan man med fördel ta vanlig creme fraiche. Har varit på möte på försäkringskassan i hopp om att få lite klarhet i vad jag ska till att börja göra nu när min sjukskrivning går ut
Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället
En god rätt som både barn, tonåring och vuxna åt med god aptit. Lägg ovanstående smörblandning i en ugnsfast form, som ni sedan lägger torskryggsfileerna ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.