Jag lät chiligrytan stå och sjuda över natten på väldigt låg värme och när jag tittade till den på morgonen och rörde runt med en slev så trillade köttet sönder i småbitar och allt doftade underbart
Ingredienser Chiligrytamednötkött och sötpotatis För 4 personer Förberdelsetid. Ingredienser Chiligrytamednötkött och sötpotatis För 4 personer Förberdelsetid
Tänk även på att det smakar hetare när maten är varm och om den får stå till sig över natten. Här kommer ett recept på Chiligrytamed choklad i, hoppas att det skall smaka
Jag lät chiligrytan stå och sjuda över natten på väldigt låg värme och när jag tittade till den på morgonen och rörde runt med en slev så trillade köttet sönder i småbitar och allt doftade underbart
Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället. 500 g nötkött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.