Så var vihemmaigen och allt är tvättat och klart för nästa resa. Det är alltidlite tungt att behöva laga sin egen mat efter att ha blivit serverad i flera veckor men den här gången gick det faktisktlite bättre
Nu är vihemma och jag får äntligen göra mat, oxfilé pasta med riven parmesan blev det ikväll. Julafton kom och gick, vi har varit på besök i Oslo över helgen och haft en väldigtfin jul, god mat, fina presenter och trevligamänniskor
Eftersom vi är tokigai mat så uppskattar viverkligen att våra vänner också är det, och när vi är bjudna till Anne och Ingemar så vet vialltid med all säkerhet att det kommer att serveras det godaste av det goda
Blanda samman i en kastrull, jordnötssmör, sirap och socker. Låt det nästan koka upp under omrörning. Ta av kastrullen från plattan och tillsättris och socker
Men jag tröttnar aldrig på grytor. Kanske den mest praktiska och goda maten man kan göra. Man kan variera den precis hur som helst efter smak och vad man har att tillgå
Jag tar min morgon promenad under tiden. Kommer hem, knådar ur all jäsning ur degen. Sedan får den jäsa igen, endera lägger jag den imina krukor, eller i franska formen
Härligasoliga fredag. Inget jobb för denna helg i alla fall, men resa till Stockholm på söndag tillminnäringsterapeut, för att stämma av hur jag mår och mina "hälsoframsteg"
Jag har nog lite svårt att få nog av karréstekarna så här års och i samband med att plastpöjken var sugen på att laga mat tillsammans en söndag som denna så passade steken helt underbart bra
En ganska nyvunnen hobby här hemma hos oss är att grodda olika saker. Det är roligt för det händer saker så fort i glasburkarna och det är väldigtpraktiskt att alltid ha lite groddar i kylen
Efter vintersolståndetfick jag kombucha av Österlenhäxan Shaeen Svanede. Kombucha sägs hr en avgiftande och renande effekt på kroppen, samtidigt som det enl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.