Lite nostalgitripp med andra ord. Smaka, smaka, smaka, tills smaken blir god och mustig. Det är lite av ett vågspel att ge recept på såsen, eftersom smaken kan bli väldigt olika beroende på vilken kryddblandning du använder
Att slå en egen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra bättre än de flesta köpe-såserna
Servera med farmorssallad (receptet hittar du under etiketten tillbehör), kokt potatis alt. Såsen gjordes på lite sky, lätt creme fraiche, matlagningsgrädde och lite kycklingfond (anpassa mängderna efter egen smak, jag gillar ju syrligheten från creme fraichen så jag tar lite mer av den än av grädden), red av om det behövs
Kvällens middag blev helstekt kyckling, väldigt enkelt och gott men det tar ett tag i ugnen. Krydda ev med lite av kryddorna du använt i marinaden men såsen brukar få bra smak utan kryddor
Så visa dina nära att du tycker om dem med en liten kram eller några uppskattande ord. Vad sägs om en snabb och mustig onsdagspasta, som gör en vanlig onsdag till en fest
Smaka av med salt. Sås. Servera med ris eller pasta. Sås. Köttbullar. Lägg ströbrödet i kallt vatten ca 5 min. Blanda ströbröd, färs, lök, ägg, salt, peppar och oregano
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.